Köyliöläisten yrittäjien, maatilayrittäjien ja yhdistysten palvelu- ja tuotehakemisto
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vanhat tiedotteet
Viiniä pitää nauttia kiireettömästi
26.09.2006

Köyliön Yrittäjät järjesti jäsenilleen juusto- ja viinimaistajaiset. Juustoista ei jäänyt muruakaan, mutta viiden sortin viinin maistelusta jäi hyvä maku suuhun. Yllättävintä oli makumieltymysten erilaisuus.

Markku Tuomisto Euran seudun viiniseurasta kertoi yrittäjille viinin makuihin vaikuttavista asioista. Hyvät ystävät, ruoka ja kiireetön hetki ovat hänen mukaansa viinin parhaita seuralaisia.

- Tasokkainkaan viini ei maistu, ellei ole oikeaa tunnelmaa, Tuomisto opasti.

Juustokonsulenttina toiminut kyläkauppias Mervi Käkelä oli valinnut iltaan mielenkiintoisen juustovalikoiman. Pöydässä oli tarjolla sinileimainen emmental-, syyscouda-, brie valkohome-, regina blue home- ja vuohen coudajuusto.

Naisten ja miesten makumieltymyksissä oli selviä eroja. Maisteltavista kolmesta punaviinistä naisten suussa parhaalta maistuivat pehmeä ranskalainen Rothschild CS ja täyteläinen italialainen Valpolicella Superiore. Miesten mieleen oli keskitäyteläinen ja mausteinen, Espanjan auringon alla kypsynyt Vina Albali Reserva.

Makutestiin valitut valkoviinit olivat monien mielestä liian makeita, herrojen mielestä jopa ällöttävän makeita. Rouville valkoviineistä suosikki oli romanialainen Murfatlar CH, joka oli vähemmän makea. Itävallassa kypsynyt Lenz Moser Prestige oli testin kallein viini ja se oli erittäin makea.

Suosituimmat viinit

Suosituimmat Köyliön yrittäjien makutestissä olivat punaviineistä Valpolicella Superiore ja valkoviineistä Murfatlar CH. Hintahaarukkakin jäi kovin vähäiseksi ja osoitti, että kohtuuhinnalla voi saada hyviä viinejä. Hinnat olivat seuiraavat: Rothschild CS 8.48 €, Valpolicella Superiore 9.37 €, Vina Albali Reserva 7.49 €, Murfatlar CH 6.88 € ja Lenz Moser Prestige 9.98 €.


 
 
>> Vanhat tiedotteet
 
 
Yrityshaku
Yrityshaun käyttöohjeet Yrityshaun
käyttöohjeet
Sanahaku

Toimiala

Nimihaku
>>Listaa kaikki
tai
Anna haettavan nimi:

Kyläyhdistysalue

Toimintamuoto
Maatila Muu
Yhdistys Yritys
Hae