Köyliöläisten yrittäjien, maatilayrittäjien ja yhdistysten palvelu- ja tuotehakemisto
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vanhat tiedotteet
Vuoden 2011 köyliöläinen Nuori Yrittäjä
06.04.2011

Mikko Härkälä palkittiin Köyliön nuorena yrittäjänä

Tomaattien, kurkkujen ja ruukkusalaatin kasvatukseen taitaja, 33-vuotias Mikko Härkälä palkittiin Köyliön kunnan nuorena yrittäjänä.

Köyliön Tuiskulassa sijaitsevan Härkälän Puutarhan tuotteet ovat tunnettuja hyvästä maustaan ja tuoreudestaan laajalti Satakunnassa.

Mikko Härkälä kertoi palkintoa vastaanottaessaan, että tunnustus tuntuu mukavalta ja kannustaa osaltaan ponnistelemaan parempien tulosten aikaansaamiseksi.Härkälän Puutarha

Härkälän Puutarha tuottaa vuodessa noin 1,5 miljoonaa yksittäistä ruukkusalaattipakkausta, 140 tonnia tomaattia ja hieman alle 100 tonnia kurkkuja. Perheen ulkopuolisia työntekijöitä on 15.

Tuotanto siirtyy puutarhan omilla jakeluautoilla, mahdollisimman tuoreena lähiseudun kauppojen hyllyille, lähinnä Köyliön naapurikuntien alueelle sekä Raumalle, Ulvilaan ja Poriin.

Mikko Härkälä jatkaa perheen puutarhaosaamista jo kolmanteen sukupolveen. Viimeisin sukupolvenvaihdos aloitettiin yrityksessä vuonna 2007, kun Liisa ja Olli Härkälän siirsivät pääosan yrityksen vastuista Mikko pojan harteille.

Mikon perheeseen kuluu Piia vaimo ja kolme poikaa. Piialla on oma pitojen ja juhlatilaisuuksien koristeluun erikoistunut yritys, mutta hän hoitaa sen ohella myös puutarhan paperisotaa.

Puutarhatuotannon tämän päivän haasteet liittyvät Härkälän mukaan energian hinnan kurissa pitämiseen.
- Jatkuvaa energianhintojen nousua on vaikea siirtää kaupan tuotteisiin. Olemme pyrkineet kehittämään ennakkoluulottomia uusia ratkaisuja, jotka säästävät energiaa, parantavat satoisuutta ja tuotteiden makua.

Perinteisen kurkun ja tomaatin kasvatuksen ohi tuotannossa on kipuamassa erilaiset ruukkusalaatit, joita tuotetaan noin kymmentä eri lajiketta.
- Mikäli ruukkusalaatin kysynnän kasvu jatkuu samanlaisena, meillä on valmiit suunnitelmat laajentaa tuotantoa edelleen, Härkälä sanoo.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Simo Pihala ja Kunnanjohtaja Seppo Saarinen ojensivat Mikko Härkälälle köyliöläisten taitajien muovaama palkinnon, mistä heijastuu nuoren yrittäjän innovatiivisuus ja liike, jota tarvitaan yrityksen kasvun jatkumiseksi. Palkinnon tukeva jalusta taas kuvaa sitä vahvaa pohjaa ja juuria jota jo kolmannessa polvessa toimiva perheyritys omaa. 

Teksti ja kuvat: Samuli Vahteristo 
 
>> Vanhat tiedotteet
 
 
Yrityshaku
Yrityshaun käyttöohjeet Yrityshaun
käyttöohjeet
Sanahaku

Toimiala

Nimihaku
>>Listaa kaikki
tai
Anna haettavan nimi:

Kyläyhdistysalue

Toimintamuoto
Maatila Muu
Yhdistys Yritys
Hae