Köyliöläisten yrittäjien, maatilayrittäjien ja yhdistysten palvelu- ja tuotehakemisto
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vanhat tiedotteet
Yrityselämään tutuksi moottoriradalla
07.11.2011

Työelämää kohti: Lallin koulun oppilaille syksy on ollut monin tavoin opettavaista aikaa. Ensin oli leirikouluviikko Muoniossa ja sitten ylimpien luokkien oppilaat tutustuivat Olkiluodon ydinvoimalaan. Sokerina pohjalla oli tutustuminen Alastaron moottoriradan toimintaan ja yrittäjyyteen.

Kuvateksti: Aino-Riikka Simulaa, Alina Salosta ja Beda Sunia urheiluauton hienoudet kiinnostivat kovasti. Heillä on edessä marraskuussa alkava TET-jakso. Ainostaan Aino-Riikalla on työharjoittelupaikka, joten kaikki mahdolliset harjoittelupaikat kiinnostavat Alinaa ja Bedaa.

Teksti ja kuvat: Samuli VahteristoMoottoriradalla: Varikkoalueella oppilaat pääsivät tutustumaan erilaisiin kilpa-autoihin, mutta ajoharjoittelua ei suuren oppilasmäärän ja turvallisuusseikkojen vuoksi voitu toteuttaa.

Alastaron moottoriradan toimitusjohtaja Tero Tupala kertoi, miten tiukkoja radan turvallisuussäännöt ovat. Kilparadalla ja varikolla toiminta on paljon tiukemmin säännöin rajattua, kuin normaalissa liikenteessä.

- Tosin ei kenenkään pidä kaahailla normaaliliikenteessäkään, Tupala muistutti.

Hänen mukaansa suuret nopeudet vaativat erittäin tarkkoja sääntöjä ja turvallisuusseikkojen huomiointia.

 - Parhaimmillaan kiihdytysautot kulkevat pääsuoralla lähes 500 km tunnissa. Kilpailuissa ja usein isommissa harjoituksissa on paikalla myös lääkäri ja sairasauto, Tupala kertoi.

Yhteistyössä: Moottorirataan tutustumisen olivat kustantaneet Köyliön Yrittäjät, Osuuspankki ja välipalalla maisteltiin Kotileipomo Hannele Laukkasen piirakoita. Köyliön yrittäjien puheenjohtaja Kirsti Tupala piti oppilaille lyhyen tietoiskun yrittäjänä toimimisesta ja kannusti heitä hakeutumaan työelämään tutustumisjaksolla (TET) erilaisiin työpaikkoihin.

- Pienten yritysten osuus lisääntyy koko ajan Suomessa ja Euroopassa. Nämä yritykset tarvitsevat moniosaajia ja teidänkin kannattaa hankkia mahdollisimman monipuolinen ammattitaito. Sen ensimmäisiä askeleita otetaan TET-jaksolla, Tupala kannusti.

Yrittäjyys vaihtoehtona: Hän kehotti nuoria harkitsemaan myös yrittäjyyttä yhtenä ammattivaihtoehtona. Valtaosa Suomen 320 682 yrityksestä on pieniä ja keskikokoisia (pk) yrityksiä ja ne ovat kansantaloudellemme tärkeitä. Näissä yrityksissä työskentelee lähes miljoona työntekijää. 

Lallin Koulun rehtori Juha Kraapo piti yrittäjyyteen liittyvää tietoiskupäivää ihan tervetulleena, koska yrittäjyydestä ei ole erillistä oppiainetta.

- Koulun kannalta olisi myös tärkeää, että yrittäjäyhdistykset listaisivat ne yritykset, jotka ovat halukkaita ottamaan oppilaita TET-jaksoille työharjoitteluun. Nyt oppilaat joutuvat itse etsimään työharjoittelupaikkansa.

Työharjoittelupaikkalista avaisi nykyistä monipuolisemman valinnanmahdollisuuden, Kraapo totesi.


 
 
>> Vanhat tiedotteet
 
 
Yrityshaku
Yrityshaun käyttöohjeet Yrityshaun
käyttöohjeet
Sanahaku

Toimiala

Nimihaku
>>Listaa kaikki
tai
Anna haettavan nimi:

Kyläyhdistysalue

Toimintamuoto
Maatila Muu
Yhdistys Yritys
Hae